Cūkas cisku, kāju, burkānus liek katlā, pārlej ar ūdeni, pievieno sīpolus, lauru lapas, sāli, piparus, ķiplokus un liek vārīties uz lielas uguns.
Uzvāra, kad parādās putas, tad noputo. Uzliek vāku un vāra uz mazas uguns, līdz gaļa ir pusgatava. Gaļas gatavību nosaka iedurot tajā vai nogriežot gabaliņu un pagaršojot. Kad gaļa pusgatava pievieno vistu spārnus (tas tāpēc, lai aukstā gaļa labāk sarecētu). Vāra līdz gaļa gatava. Parasti skatos, kad gaļa no kauliem atkāpusies, tad gatavs.
Gaļu izņem no buljona, atdzesē, atdala no kauliem un sagriež gabaliņos. Olas novāra, pārgriež uz pusēm. Burkānus sagriež ripiņās. Ņem bļodiņas un saliek apakšā dekorējumu, olu liek ar dzeltenumu uz leju. Dekorē pēc sirds patikas, gan ar zirnīšiem, gan ar zaļumiem, gan ar sīpolu ripiņām, kukurūzu utt.
Pa virsu dekorējumam liek gaļu, es parasti lieku nedaudz vairāk par pusbļodiņu. Piespiežu uz 1 bļodiņu 1 ķiploka daiviņu. Pārleju buljonu, leju caur sietiņu, lai buljonam nebūtu nosēdumu. Lieku vēsumā dzesēties, parasti ledusskapī. Tad kad atdzisis un sarecējis, ar nazi atdala auksto gaļu no bļodiņas un liek uz šķīvja.
Labu apetīti!
Sastāvdaļas
1 gabals cūkas stilba
1 vai 2 cūkas kājas
1/2 kg vistas spārnu
2 sīpoli
Burkāni
1 sauja sāls
3 lauru lapas
7 melnie pipari
3 ķiploka daiviņas
Ola
Ūdens
-->
Pagatavošana
180 min.180 min.
Cūkas cisku, kāju, burkānus liek katlā, pārlej ar ūdeni, pievieno sīpolus, lauru lapas, sāli, piparus, ķiplokus un liek vārīties uz lielas uguns.
Uzvāra, kad parādās putas, tad noputo. Uzliek vāku un vāra uz mazas uguns, līdz gaļa ir pusgatava. Gaļas gatavību nosaka iedurot tajā vai nogriežot gabaliņu un pagaršojot. Kad gaļa pusgatava pievieno vistu spārnus (tas tāpēc, lai aukstā gaļa labāk sarecētu). Vāra līdz gaļa gatava. Parasti skatos, kad gaļa no kauliem atkāpusies, tad gatavs.
Gaļu izņem no buljona, atdzesē, atdala no kauliem un sagriež gabaliņos. Olas novāra, pārgriež uz pusēm. Burkānus sagriež ripiņās. Ņem bļodiņas un saliek apakšā dekorējumu, olu liek ar dzeltenumu uz leju. Dekorē pēc sirds patikas, gan ar zirnīšiem, gan ar zaļumiem, gan ar sīpolu ripiņām, kukurūzu utt.
Pa virsu dekorējumam liek gaļu, es parasti lieku nedaudz vairāk par pusbļodiņu. Piespiežu uz 1 bļodiņu 1 ķiploka daiviņu. Pārleju buljonu, leju caur sietiņu, lai buljonam nebūtu nosēdumu. Lieku vēsumā dzesēties, parasti ledusskapī. Tad kad atdzisis un sarecējis, ar nazi atdala auksto gaļu no bļodiņas un liek uz šķīvja.
Labu apetīti!
Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Komentāri
Pievienot komentāru
Jaunumi
Gada vēsākajos mēnešos roka biežāk stiepjas pēc ēdiena: kāpēc tā?
Neatpaliec no tendencēm! Kas jauns kokteiļu pasaulē?
Ar acīm ciet un nazi rokā! Kuram lielāka iespēja uzvarēt - Rūtai Dimantai vai aktierim Mārtiņam Počam?
Šī vietne izmanto sīkdatnes (cookies angļu val.), lai analizētu mūsu datplūsmu, uzlabotu satura kvalitāti, pielāgotu saturu lietotāju vajadzībām un optimizētu tās darbību. Sīkdatnes mūsu vietā un tikai atbilstoši norādītajiem mērķiem var pārvaldīt arī mūsu sadarbības partneri (trešās personas – datu apstrādātāji (operatori), piemēram, Google Analytics)
Sīkāk par sīkdatnēm un to dzēšanu lasi šeit
>
Komentāri