Galerts

2009. gada 18. oktobris
Foto: Depositphotos.com
Pagatavošana
180 min
1. Cūkas cisku, kāju, burkānus liek katlā, pārlej ar ūdeni, pievieno sīpolus, lauru lapas, sāli, piparus, ķiplokus un liek vārīties uz lielas uguns.
2. Uzvāra, kad parādās putas, tad noputo. Uzliek vāku un vāra uz mazas uguns, līdz gaļa ir pusgatava. Gaļas gatavību nosaka iedurot tajā vai nogriežot gabaliņu un pagaršojot. Kad gaļa pusgatava pievieno vistu spārnus (tas tāpēc, lai aukstā gaļa labāk sarecētu). Vāra līdz gaļa gatava. Parasti skatos, kad gaļa no kauliem atkāpusies, tad gatavs.
3. Gaļu izņem no buljona, atdzesē, atdala no kauliem un sagriež gabaliņos. Olas novāra, pārgriež uz pusēm. Burkānus sagriež ripiņās. Ņem bļodiņas un saliek apakšā dekorējumu, olu liek ar dzeltenumu uz leju. Dekorē pēc sirds patikas, gan ar zirnīšiem, gan ar zaļumiem, gan ar sīpolu ripiņām, kukurūzu utt.
4. Pa virsu dekorējumam liek gaļu, es parasti lieku nedaudz vairāk par pusbļodiņu. Piespiežu uz 1 bļodiņu 1 ķiploka daiviņu. Pārleju buljonu, leju caur sietiņu, lai buljonam nebūtu nosēdumu. Lieku vēsumā dzesēties, parasti ledusskapī. Tad kad atdzisis un sarecējis, ar nazi atdala auksto gaļu no bļodiņas un liek uz šķīvja.

Labu apetīti!
Foto: Depositphotos.com
Uz augšu