Sākums > Receptes > Konservējumi

Bumbieru ievārījums ar ziemassvētku garšu

2009. gada 17. oktobris
Foto: Maija Strode
Bumbieri gatavojas strauji, un ražas gadā nevar visus apēst un tāpēc jādomā kā labāk sagatavot ziemai. Šis varētu būt viens no veidiem.
Pagatavošana
60 min
1. No sasmalcinātām garšvielām pagatavojam maisījumu ņemot tās attiecībās: 2 daļas ingvers, 2 daļas kanēlis, 1 daļa krustnagliņas, 1 daļa muskatriekts, 1 daļa kardamons. Garšvielu ieber aizkrūvējamā burciņā. Šai receptei vajadzēs 3 tējkarotes garšvielas.
Foto: Maija Strode
2. Bumbierus nomizo, sagriež gabaliņos. Vajag iegūt 2 kg masas. Katlā ielej ūdeni, ieber bumbierus un uz lēnas uguns sasutina. Katlu noceļ no uguns un masu ar kartupeļu piestu vēl sasmalcina. Pieber cukuru, uzvāra, pavāra 15 minūtes. Ieber garšvielu un kārtīgi izmaisa. Ievārījumu lej tīrās burkās un aizvāko. Uzglabā pagrabā vai pieliekamajā.
Uz augšu