Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konservējumi Bumbieru ievārījums ar ziemassvētku garšu

Bumbieru ievārījums ar ziemassvētku garšu

FOTO: Maija Strode

Kolekcijas: Veģetārās
Bumbieri gatavojas strauji, un ražas gadā nevar visus apēst un tāpēc jādomā kā labāk sagatavot ziemai. Šis varētu būt viens no veidiem.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Ap 3 kg bumbieri
  • 1 kg ievārījuma cukurs 2:1
  • 200 ml ūdens
  • Ingvers
  • Kanēlis
  • Krustnagliņas
  • Muskatrieksts
  • Kardamons
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

60 min.
  1. No sasmalcinātām garšvielām pagatavojam maisījumu ņemot tās attiecībās: 2 daļas ingvers, 2 daļas kanēlis, 1 daļa krustnagliņas, 1 daļa muskatriekts, 1 daļa kardamons. Garšvielu ieber aizkrūvējamā burciņā. Šai receptei vajadzēs 3 tējkarotes garšvielas.
    No sasmalcinātām garšvielām pagatavojam maisījumu ņemot tās...

    FOTO: Maija Strode

  2. Bumbierus nomizo, sagriež gabaliņos. Vajag iegūt 2 kg masas. Katlā ielej ūdeni, ieber bumbierus un uz lēnas uguns sasutina. Katlu noceļ no uguns un masu ar kartupeļu piestu vēl sasmalcina. Pieber cukuru, uzvāra, pavāra 15 minūtes. Ieber garšvielu un kārtīgi izmaisa. Ievārījumu lej tīrās burkās un aizvāko. Uzglabā pagrabā vai pieliekamajā.
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Apgrieztais ābolu pīrāgs

Apgrieztais ābolu pīrāgs

Konservējumi

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas