Ķirbju ievārījums

2009. gada 16. oktobris
Foto: Dzin Tra
Taupības režīmā vēl jo vairāk gribas kaut ko garšīgu,tā nu eksperimentējot (tas man patīk!) nonācu pie šī saldā garduma.
Nu sanāca, ka taupības režīmā gribējās palutināt sevi un mazos ar garšīgām lietām tā nu eksperimentējot nonācu pie šī garšīgā ievārījuma.
Pagatavošana
999 min
1. Ķirbi sagriež apmēram 2 cm kubiciņos, cidonijas plānās šķēlītēs, liek bļodā, aplej ar citronu sulu, samaisa, tad pievieno pārējās garšvielas un cukuru, samaisa.
2. Uzliek vāku, atstāj vismaz 20h ievilkties vēsā vietā (pieliekamajā, verandā).
3. Pēc tam lej katlā un vāra uz lēnas uguns pa laikam apmaisot 1h. Jāskatās, lai sula pārsedz ķirbju gabaliņus, ja nepietiek, tad pievieno apmēram pusglāzi ūdens vārīšanās laikā.
4. Uzliek vāku, atstāj uz vismaz 10h, tad atkal vāra 30 min., atstāj uz 10h, tad atkal vāra 30 min., ja nepieciešams, vārīšanās laikā pievienojot nedaudz ūdens, lai nav pārāk biezs.
5. Salej burciņās.
Gatavs un ļooooti garšīgs!

Lai labi garšo!
Uz augšu