Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konservējumi Ķirbju ievārījums

Taupības režīmā vēl jo vairāk gribas kaut ko garšīgu,tā nu eksperimentējot (tas man patīk!) nonācu pie šī saldā garduma.
Nu sanāca, ka taupības režīmā gribējās palutināt sevi un mazos ar garšīgām lietām tā nu eksperimentējot nonācu pie šī garšīgā ievārījuma.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

2
porcijas
  • 1 kg ķirbis
  • 500 g cukura
  • 2 cidonijas
  • 1 tējk. kanēļa
  • 4 ēd. k. citrona sulas
  • 1 ēd. k. vaniļas cukura
  • 1/4 ēd. k. muskatrieksta
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

999 min.
  1. Ķirbi sagriež apmēram 2 cm kubiciņos, cidonijas plānās šķēlītēs, liek bļodā, aplej ar citronu sulu, samaisa, tad pievieno pārējās garšvielas un cukuru, samaisa.
  2. Uzliek vāku, atstāj vismaz 20h ievilkties vēsā vietā (pieliekamajā, verandā).
  3. Pēc tam lej katlā un vāra uz lēnas uguns pa laikam apmaisot 1h. Jāskatās, lai sula pārsedz ķirbju gabaliņus, ja nepietiek, tad pievieno apmēram pusglāzi ūdens vārīšanās laikā.
  4. Uzliek vāku, atstāj uz vismaz 10h, tad atkal vāra 30 min., atstāj uz 10h, tad atkal vāra 30 min., ja nepieciešams, vārīšanās laikā pievienojot nedaudz ūdens, lai nav pārāk biezs.
  5. Salej burciņās.
    Gatavs un ļooooti garšīgs!

    Lai labi garšo!
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Tomātu zupa ar dārzeņiem un pupiņām

Tomātu zupa ar dārzeņiem un pupiņām

Konservējumi

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas