Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Grieķu kāpostu (vīnoglapu) tīteņi ar olas-citrona mērci

Grieķu kāpostu (vīnoglapu) tīteņi ar olas-citrona mērci

FOTO: Diana Petropula

Kolekcijas: Fotoreceptes
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 2.5 kāpostgalva (2-2,5 kg) vai 1/2 kg vīnoglapu
  • 1 kg maltās gaļas
  • 2 olas
  • 2 palieli citroni
  • 1 liels sīpols
  • 2 -3 ēd k smalki sagrieztu diļļu
  • 3 -4 pilnas d k smalki sagrieztu pētersiļu
  • 150 g rīsu
  • Sāls un pipari
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

60 min.
  1. Kāpostgalvu noskalo un liek katlā ar verdošu ūdeni, vāra un pa vienai atdala lapas. Vīnogu lapas nomazgā un viegli apvāra (3 min).
  2. Malto gaļu labi sajauc ar smalki sakapātu sīpolu, dillēm, pētersiļiem, nomazgātiem rīsiem, 2 olu baltumiem, sāli un pipariem.
  3. Mazā kāpostu lapā ne pārāk cieši ietin apmēram ēdamkaroti maltās gaļas masas, veidojot mazus cilindrus.
    Mazā kāpostu lapā ne pārāk cieši ietin apmēram ēdamkaroti ma...

    FOTO: Diana Petropula

  4. Ja kāpostu lapas ir lielas, tās pārdala uz 2 vai pat 3 daļām, izgriežot cieto serdes gaļu.
    Ja kāpostu lapas ir lielas, tās pārdala uz 2 vai pat 3 daļām...

    FOTO: Diana Petropula

  5. '
  6. Izveidotos tīteņus kārto katlā cieši vienu pie otra ar atvēro galu uz leju.
    Izveidotos tīteņus kārto katlā cieši vienu pie otra ar atvēr...

    FOTO: Diana Petropula

  7. Kad viena kārta gatava, pārkaisa ar sāli un pipariem un turpina ar nākošo kārtu līdz visi pabeigti. Ideāli vajadzētu sanākt 3 kārtām, ja daži paliek pāri, jāmēģina salikt drusku ciešāk'.
    Kad viena kārta gatava, pārkaisa ar sāli un pipariem un turp...

    FOTO: Diana Petropula

  8. Kad visi gatavi, pārlej ar vārošu ūdeni līdz augšējā kārta pārsegta un uzliek siltumizturīgu šķīvi ar svaru. šādi uz vidēji mazas uguns vāra apmēram 1 stundu līdz gatavi.
    Kad visi gatavi, pārlej ar vārošu ūdeni līdz augšējā kārta p...

    FOTO: Diana Petropula

  9. Kad tīteņi gatavi, gatavo olas-citronu mērci - labi sakuļ olas dzeltenumus un maisot pievieno 2 citronu sulu.
    Kad tīteņi gatavi, gatavo olas-citronu mērci - labi sakuļ ol...

    FOTO: Diana Petropula

  10. Otrā traukā sajauc 150 ml piena, 2 ēd k miltu un pielej šķidrumu no katla. Labi maisot, tam pielej olas-citronu maisījumu, un visu pārlej pāri tīteņiem. Katrlu viegli saskalo, lai mērce vienmērīgi sadalītos un ļauj visam vēlreiz uzvārīties un tad noņem no uguns.
    Otrā traukā sajauc 150 ml piena, 2 ēd k miltu un pielej šķid...

    FOTO: Diana Petropula

  11. Lielisks ziemas ēdiens tiem kam garšo skābās mērces un zupas!
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Rabarberu - zemeņu plātsmaize

Rabarberu - zemeņu plātsmaize

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas