Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Grieķu kāpostu (vīnoglapu) tīteņi ar olas-citrona mērci

2009. gada 5. oktobris
Foto: Diana Petropula
Pagatavošana
60 min
1. Kāpostgalvu noskalo un liek katlā ar verdošu ūdeni, vāra un pa vienai atdala lapas. Vīnogu lapas nomazgā un viegli apvāra (3 min).
2. Malto gaļu labi sajauc ar smalki sakapātu sīpolu, dillēm, pētersiļiem, nomazgātiem rīsiem, 2 olu baltumiem, sāli un pipariem.
3. Mazā kāpostu lapā ne pārāk cieši ietin apmēram ēdamkaroti maltās gaļas masas, veidojot mazus cilindrus.
Foto: Diana Petropula
4. Ja kāpostu lapas ir lielas, tās pārdala uz 2 vai pat 3 daļām, izgriežot cieto serdes gaļu.
Foto: Diana Petropula
5. '
6. Izveidotos tīteņus kārto katlā cieši vienu pie otra ar atvēro galu uz leju.
Foto: Diana Petropula
7. Kad viena kārta gatava, pārkaisa ar sāli un pipariem un turpina ar nākošo kārtu līdz visi pabeigti. Ideāli vajadzētu sanākt 3 kārtām, ja daži paliek pāri, jāmēģina salikt drusku ciešāk'.
Foto: Diana Petropula
8. Kad visi gatavi, pārlej ar vārošu ūdeni līdz augšējā kārta pārsegta un uzliek siltumizturīgu šķīvi ar svaru. šādi uz vidēji mazas uguns vāra apmēram 1 stundu līdz gatavi.
Foto: Diana Petropula
9. Kad tīteņi gatavi, gatavo olas-citronu mērci - labi sakuļ olas dzeltenumus un maisot pievieno 2 citronu sulu.
Foto: Diana Petropula
10. Otrā traukā sajauc 150 ml piena, 2 ēd k miltu un pielej šķidrumu no katla. Labi maisot, tam pielej olas-citronu maisījumu, un visu pārlej pāri tīteņiem. Katrlu viegli saskalo, lai mērce vienmērīgi sadalītos un ļauj visam vēlreiz uzvārīties un tad noņem no uguns.
Foto: Diana Petropula
11. Lielisks ziemas ēdiens tiem kam garšo skābās mērces un zupas!
Uz augšu