Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konservējumi Bumbuku (bumbieru) kompots

Bumbuku (bumbieru) kompots

FOTO: Ingrīda Kuzmicka

Šādi sagatavoti bumbieri nav cieti un kraukšķīgi, bet paši mutēs kūstoši. Agrāk bija tādi GLOBUSA asorti, nu ļoti līdzīgi tiem. Un cidonijas, kas šoreiz kalpo kā palīgs veiksmīgai konservēšanai, piedod īpašu garšu. Cidonijas nemaz nevajag daudz.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Bumbieri
  • Cidonijas
  • Cukura sīrups. Uz litru ūdens apmēram 500 g cukura, bet ne vairāk
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

60 min.
  1. Sagatavo bumbierus un cidonijas.
    Sagatavo bumbierus un cidonijas.

    FOTO: Ingrīda Kuzmicka

  2. Bumbierus pavirši nomizo, kātiņus atstāj un liek sagatvotajā cukura sīrupā pāris minūtītes apvārīties.
  3. Kamēr bumbieri uzvārās, var sagriezt cidonijas. Bumbieri bez skābuma kompotā nestāvēs, tāpēc lieku klāt cidonijas, citreiz arī plūmītes.
    Kamēr bumbieri uzvārās, var sagriezt cidonijas. Bumbieri bez...

    FOTO: Ingrīda Kuzmicka

  4. Kad bumbieri uzkarsēti, tad liek tos burkās kopā ar cidonijām, lej virsū to pašu karsto cukura sīrupu, kurā vārījās bumbieri un drošības pēc vēl kādas 10-15 minūtes burkas (1,7l) pasterizēju. Ziemā ņem bumbieri aiz kātiņa, ērti un garšīgi
    Kad bumbieri uzkarsēti, tad liek tos burkās kopā ar cidonijā...

    FOTO: Ingrīda Kuzmicka

  5. Lai labi garšo! :)
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Zemeņu pudiņš

Zemeņu pudiņš

Konservējumi

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas