Sākums > Receptes > Konservējumi

Bumbuku (bumbieru) kompots

2009. gada 4. oktobris
Foto: Ingrīda Kuzmicka
Šādi sagatavoti bumbieri nav cieti un kraukšķīgi, bet paši mutēs kūstoši. Agrāk bija tādi GLOBUSA asorti, nu ļoti līdzīgi tiem. Un cidonijas, kas šoreiz kalpo kā palīgs veiksmīgai konservēšanai, piedod īpašu garšu. Cidonijas nemaz nevajag daudz.
Pagatavošana
60 min
1. Sagatavo bumbierus un cidonijas.
Foto: Ingrīda Kuzmicka
2. Bumbierus pavirši nomizo, kātiņus atstāj un liek sagatvotajā cukura sīrupā pāris minūtītes apvārīties.
3. Kamēr bumbieri uzvārās, var sagriezt cidonijas. Bumbieri bez skābuma kompotā nestāvēs, tāpēc lieku klāt cidonijas, citreiz arī plūmītes.
Foto: Ingrīda Kuzmicka
4. Kad bumbieri uzkarsēti, tad liek tos burkās kopā ar cidonijām, lej virsū to pašu karsto cukura sīrupu, kurā vārījās bumbieri un drošības pēc vēl kādas 10-15 minūtes burkas (1,7l) pasterizēju. Ziemā ņem bumbieri aiz kātiņa, ērti un garšīgi
Foto: Ingrīda Kuzmicka
5. Lai labi garšo! :)
Uz augšu