1. Pupiņas nomazgā. Tālāk pupiņas sagriež gabaliņos.
Foto: Ilze Lipska
2. Burciņās liek dilles, baziliku, ķiplokus, sīpolus, piparus, vienu lauru lapu, kārto kopā ar sviesta pupiņām.
Foto: Ilze Lipska
3. Top marināde. Uz 3 litriem ūdens liek 6 ēd. k. sāls, un 6 ēd. k. cukura (zinu ka šīs proporcijas mēdz būt ļoti dažādas..) un 300 ml etiķa 9%. Etiķi pievieno tad kad ūdens ar sāli un cukuru ir uzvārījies.
4. Tad karstu marinādi lej burciņā, bet burciņas liek karsēties ūdenī.
5. Kopumā karsēju 15 minūtes, un lieku jau karstā ūdenī, bet nekādā gadījumā ne verdošā. grādiem jābūt apmēram 75-80.
6. Pēc tām 15 minūtēm ņem burciņas ārā, aizgriež vāciņus, un apveļ otrādi (arī lai paskatītos, vai netek garām).