Vista tomātu, kanēļa un vīna mērcē ar makaroniem

5 1
Ļoti iecienīts grieķu ēdiens gan vasarā, gan ziemā. Īpaši gards ar lauku vistu/gaili un svaigiem tomātiem.

Sastāvdaļas

6 porcijas
  • Svaiga vista
  • 3 -4 lieli nogatavojušies tomāti vai 2 pilnas ēdamkarotes tomātu pastas
  • Ap 30 grami olīveļļas
  • 1 liels sīpols
  • 500 mg maza kalibra makaronu (ideāli vidusjūras tautu xilopittes)
  • 150 mg baltvīna
  • 1 kanēļa miza un/vai 2 krustnagliņas
  • Sāls, pipari

Pagatavošana

60 min.
  1. Vistu sadala vai nopērk jau sadalītu gabalos, nomazgā, nosusina un apber ar sāli un pipariem.
  2. Sīpolu nomizo un sagriež sīkos gabaliņos.
  3. Palielā katlā ielej olīveļļu (lai tā nosedz katla dibenu) un kad tā uzkarsusi, tajā liek vistas gabalus lai tie ātri apceptos un tad tos atstumj pie malas vai izņem uz šķīvja un apcep arī sīki sagrieztu sīpolu.
  4. Visu pārlej ar vārošu ūdeni, kam vajadzētu pārsegt katla saturu.
  5. Atstāj uz vidēji lielas uguns apmēram 1/2 stundu, tad pievieno sarīvētus iepriekš noblanšētus tomātus vai tomātu pastu, kanēļa mizu, krustnagliņas un vīnu, kā arī sāli un piparus. Turpina vārīt uz nelielas uguns līdz vista mīksta.
  6. Mērci var pasniegt uzlejot gataviem makaroniem vai rīsiem, bet ja mājās ir maza kalibra makaroniņi - tos ieber mērcē, iepriekš izņemot vistas gabalus atsevišķā traukā, un pievieno atbilstošu vāroša ūdens daudzumu (piem. plus 2-3 tases ).
  7. Vāra laiku pa laikam apmaisot un pievienojot karstu ūdeni, ja redzams, ka masa stipri sabiezē. Vidēji jārēķinās ar 15-20 minūtem kamēr makaroni ir mīksti, kad var papildus pievienot sāli, ja tas nepieciešams. Konsistencei jābūt pusšķidrai, jo atdziestot ēdiens kļūst stipri biezāks.
  8. Pasniedz dziļajos šķīvjos kopā ar vistas gabaliem un pārkaisa ar smalki sarīvētu sieru.

Komentāri

Anda Vērpēja 2016. gada 16. septembris 22:06
Labs ēdiens, paldies!
Liga 2011. gada 4. janvāris 19:15
Fantastiski gards paēdiens

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni