1. ābolus nomizo, sagriež gabaliņos, tas ir visilgākais darbs. Saliek katliņā, pārber pāri nedaudz cukura (pēc garšas, ja vēlāk vajadzēs, piebērs vēl), pavisam nedaudz ūdens, pašā apakšā, un liekam vārīties

Foto: Ilze Lipska
2. Kad āboli izvārījušies mīksti, tos ar blenderi sablenderējam putriņā

Foto: Ilze Lipska
3. pielejam ūdeni un uzvārām. ja vajag, pieliekam vēl cukuru, cik nu saldu gribas.
4. Kad āboli sāk vārīties, liekam klāt mannu

Foto: Ilze Lipska
5. un kādas 3-5 minūtes pavāram

Foto: Ilze Lipska
6. tad uzliekam vāku un atstājam lai atdziest.
7. pēc 5 minūtēm droši liekam trauciņā, ēdam tāpat, vai pasniedzam ar pienu

Foto: Ilze Lipska
8. daļu var arī uzkult, kā debesmannu, tad saldais sanāks vieglāks un gaisīgāks, noliku blakus salīdzināšanai

Foto: Ilze Lipska