Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konservējumi Ābolu - pīlādžu ievārījums rudenīgiem biskvītiem

Ābolu - pīlādžu ievārījums rudenīgiem biskvītiem

FOTO: Ilze Lipska

Kolekcijas: Fotoreceptes
Šāds ievārījums lieliski der kopā ar biskvītu, jo pīlādži dod tādu sūru garšu, līdz ar to biskvīts nebūs tik salds un šķebinošs.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Ievārījumam:
  • 1.5 kg ābolu
  • 0.5 kg pīlādžu
  • 1.5 kg cukura
  • Biskvītam:
  • 8 olas
  • 8 ēd. k. miltu
  • 8 ēd. k. cukura
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

180 min.
  1. Nomizo, sagriež ābolus.
    Nomizo, sagriež ābolus.

    FOTO: Ilze Lipska

  2. Ņem pīlādžus.
    Ņem pīlādžus.

    FOTO: Ilze Lipska

  3. Liek kopā ar āboliem katliņā, pielej nedaudz ūdens un liek vārīties. Kad pīlādži un āboli nedaudz pašķīduši, liek klāt cukuru.
    Liek kopā ar āboliem katliņā, pielej nedaudz ūdens un liek v...

    FOTO: Ilze Lipska

  4. Vāra, līdz ievārījums gatavs.
  5. Karstu pilda burciņās un atstāj, lai atdziest.
    Karstu pilda burciņās un atstāj, lai atdziest.

    FOTO: Ilze Lipska

  6. Tālāk izcep vienkāršu biskvītu - ņem 8 olas, atdala dzeltenumus no baltumiem. Dzeltenumus sakuļ kopā ar cukuru, pievieno miltus, un beigās iecilā uzputotus olu baltumus (svarīgi, lai olu baltumi ir uzputoti stingrās putās, ja ne - biskvīts saplaks un neizcepsies.)
    Cep 40 minūtes.
  7. Kad biskvīts gatavs, iesmērē pa vidu ievārījumu, sarullē, ietin folijā, un liek ledusskapī uz pāris stundām.
    Tad griež gabalos un liek uz šķīvja :)

    Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Tunča salāti ar vārītiem kartupeļiem

Tunča salāti ar vārītiem kartupeļiem

Konservējumi

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas