Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Kūka ar plūmju pildījumu

2009. gada 6. septembris
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
60 min
1. Bļodā iesijā miltus.
2. Pievieno saplucinātu sviestu, cukuru, olu. 3) Visu samīca, saveļ bumbā, ietin folijā un uz pusstundu ievieto ledusskapī.
3. Plūmes noskalo, nosusina, pārgriež uz pusēm un izņem kauliņus. Katru pusīti vēlreiz pārgriež uz pusēm, līdz galam nepārgriežot.
4. Mīklu plāni izklāj cepamajā formā. Malas uzloka 2cm uz augšu un nolīdzina ar nazi. Mīklu sadursta ar dakšiņu.
5. No malām uz vidu kārto plūmes, katru nākamo kārtu liek virsū iepriekšējai līdz vidum.
6. Cep 20-30 minūtes 200 grādu temperatūrā.
7. Gatavu kūku liek atdzist uz režģa un pārkaisa ar cukuru vai pūdercukuru. Var pasniegt ar putukrējumu.

Lai labi garšo!
Foto: Receptes.lv
Uz augšu