Maltas gaļas veltnīši ar sēnēm un gurķu salātiem

Sastāvdaļas

4 porcijas
  • 250 g maltas cūkgaļas
  • 250 g maltas liellopu gaļas
  • 50 rīvmaizes
  • 50 ml minerālūdens
  • 1 ola
  • 1 tējk. Maltas gaļas garšvielu
  • 30 g sviets
  • 100 g cepamu sēņu ( gailenes, bekas)
  • 2 kg lielu gurķu
  • Saišķis zaļumu ( dilles, estragon, pētersīļi)
  • 2 ēd. k. olīveļļas
  • Eļļa cepšanai

Pagatavošana

40 min.
  1. Samīca gaļu, rīvmaizi, olu,minerālūdeni, garšvielas vijīgā masā un ļauj 20 min. ievilkties.
  2. Tajā laikā notīra, sagriež un sacep sēnes.
  3. Gurķus nomizo, izņem sēklotni, sarīvē uz rupjas rīves. Sajauc ar eļļu un sakapātiem zaļumiem. Ieliek ledusskapī.
  4. No gaļas masas veido plācenīti, ieliek kādu tējkaroti sēņu un saveļ veltnīti.
  5. Izveidotos veltnīšus cep no visām pusēm eļļā gatavus. Pēc tam 5 min. ieliek sakarsētā cepeškrāsnī pasautēties.
  6. Pasniedz ar gurķu salātiem.
  7. * Audzējot gurķus savā dārzā gadās ka daļa paslējas zem lapām un izaug lieli. Neliekas jauki ēšanai, bet šiem salātiem – tieši laikā. Un vēl šī recepte noder ja atrastas tikai dažas sēnes un mērcei visiem īsti nepietiek.
  8. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Antra 2009. gada 10. septembris 16:29
Patik

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Jaunākās receptes

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi