Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Maltas gaļas veltnīši ar sēnēm un gurķu salātiem

Maltas gaļas veltnīši ar sēnēm un gurķu salātiem

FOTO: Maija Strode

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

4
porcijas
  • 250 g maltas cūkgaļas
  • 250 g maltas liellopu gaļas
  • 50 rīvmaizes
  • 50 ml minerālūdens
  • 1 ola
  • 1 tējk. Maltas gaļas garšvielu
  • 30 g sviets
  • 100 g cepamu sēņu ( gailenes, bekas)
  • 2 kg lielu gurķu
  • Saišķis zaļumu ( dilles, estragon, pētersīļi)
  • 2 ēd. k. olīveļļas
  • Eļļa cepšanai
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

40 min.
  1. Samīca gaļu, rīvmaizi, olu,minerālūdeni, garšvielas vijīgā masā un ļauj 20 min. ievilkties.
  2. Tajā laikā notīra, sagriež un sacep sēnes.
  3. Gurķus nomizo, izņem sēklotni, sarīvē uz rupjas rīves. Sajauc ar eļļu un sakapātiem zaļumiem. Ieliek ledusskapī.
  4. No gaļas masas veido plācenīti, ieliek kādu tējkaroti sēņu un saveļ veltnīti.
  5. Izveidotos veltnīšus cep no visām pusēm eļļā gatavus. Pēc tam 5 min. ieliek sakarsētā cepeškrāsnī pasautēties.
  6. Pasniedz ar gurķu salātiem.
  7. * Audzējot gurķus savā dārzā gadās ka daļa paslējas zem lapām un izaug lieli. Neliekas jauki ēšanai, bet šiem salātiem – tieši laikā. Un vēl šī recepte noder ja atrastas tikai dažas sēnes un mērcei visiem īsti nepietiek.
  8. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Gurķu rullīši ar krēmsieru

Gurķu rullīši ar krēmsieru

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas