Čangaļu aukstā gaļa - branga uzkoda gan ikdienai, gan svētku galdam.
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
1cūkas stilbs
1cūkas auss
2cūku kājiņas
3lauru lapas
7pēc garšassmaržīgie pipari
10melnie pipari
1sīpols
6ķiploku daiviņas
Sālspēc garšas
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
120 min.
Ņem katlu, liek iekšā sīpolgaviņu (nomizotu), ķiplokdaiviņas, sāli, piparus pēc pašu ieskatiem.
Tad nomazgā stilbiņu jeb stulpīti, ausis un kājas, liek iekšā katlā. Lej katlā ūdeni, tikai tik daudz, lai ūdens pārsegtu gaļu, jo, ja ūdens būs par daudz, galerts nesarecēs.
Tālāk liek uz lielas uguns. Kad sāk vārīties, nogriež uz mazāku uguni, nosmeļ putas un vāra aptuveni 1,5 - 2 stundas. (Var likt klāt arī burkānu, lai pēc tam auksto gaļu izdekorētu.)
Kad gaļa izvārijusies, ņem ārā no katla, šķidrums paliek katlā. Šķidrumam pievieno sāli pēc garšas. Ausi sagriež gabaliņos, tad skrubinam gaļu nost no kaula, liek bļodā. Kad gaļa no kauliem un skrimšļiem noskrubināta, to saplucina un samaisa. Ja vēlas, var piespiest svaigus ķiplokus.
Tad ņem traukus, kuros vēlas auksto gaļu pasniegt. Ja vēlas dekorēt, tad trauka apakšā liek burkānu, pētersīļa lapas - pēc ieskatiem. Kad gaļa salikta pa traukiem, to pārlej ar katlā esošo buljonu, tā, lai buljons pārsedz gaļu. No buljona iepriekš vajag izsmelt ārā piparus, sīpolu, lauru lapu un ķiplokus.
Pagaida, lai atdziest un liek ledusskapī. Tas arī viss - labu apetīti!