Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Saldskābmaize (cepta maizes kombainā)

Saldskābmaize (cepta maizes kombainā)

FOTO: Inga

Ilgi meklēju, kā uzcept saldskābmaizi ar maizes kombaina palīdzību, neesmu tik čakla, lai maizīti gaidītu 2 dienas un maizes cepjamāis kombains mūsu ģimenē nonāca ļoti negaidīti, to uzdāvināja. Recepti nekur nevarēju atrast, tāpēc palasot kā to dara citi, mēģināju saskaņot proporcijas un tā nu esmu sasniegusi vēlamo.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

1
porcijas
  • Ķieģelītis (formas maize) 2 šķēles
  • Kefīrs 1 cup (230 ml vai graņonka)
  • Eļļa 2 ēd.k
  • Brūnais cukurs 2 ēd.k
  • Cukurs 3 ēd.k
  • Medus 1 ēd.k
  • Sāls 1 tējk
  • Rudzu milti (bīdelēti) 3 cup (690 ml)
  • Kviešu milti 1/4 cup (60 ml)
  • Raugs (sausais) 1 1/3 tējk
  • Ķimenes 2 ēd.k
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

3 min.
  1. 2 šķēlēm "ķieģelītim" nogriež garozu un sagriež sīkākos gabaliņos, ieleik bļodā un pārlej ar kefīru 1 cup (230 ml) un atstāj uz kādu laiciņu (vislabākais atstāt uz tik ilgu laiku, kamēr kefīrs sasilis līdz istabas tept.), Tad ar blenderi sakuļ kefīru+"ķieģelīti", pēc tam to ielej ietaukotā maizes kombaina formā, tad pievieno eļļu, cukuru (ja nav brūnais, var likt parasto), medu, sāli, miltus un raugu. Kombainam izvēlos programmu "Kliju" 3.40 min. Ja mīkla sanāk par sausu (nevienmēr viss sanāk tik precīzi) tad pieleju vienu šļuku kefīra, ja par mitru tad piebru kādu bišķi miltus.
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Rīvētu ābolu pankūkas

Rīvētu ābolu pankūkas

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas