Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Deserti Zemeņu putra

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Putrai
  • 1 /4 kg zemeņu
  • 1 citrons
  • 150 g cukura
  • 120 g sāgo
  • 125 g aveņu
  • Vaniļas krēmam
  • 250 ml(1/4 l)saldā krējuma
  • Vaniļas cukurs;cukurs
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

180 min.
  1. Zemenes nomazgā,noņem lapiņas,ceturto daļu ogu atliek malā. Pārējās ogas aplej ar 1 l ūdens un uzvāra.Ogas izliek uz stingri nostieptas drānas,lai notek sula, atdzisušo ogu masu kārtīgi izspiež.Sulu papildina ar ūdeni,lai iegūtu 1 1/4 l šķidruma. Citronu nomazgā,plāni nomizo. Miziņu un cukuru pievieno atšķaidītajai sulai, uzvāra, ieber sāgo un atkal uzvāra. Atstāj 20 minūtes uzbriest,izņem citrona miziņu.Avenes pārlasa, nomazgā un kopā ar malā atliktajām zemenēm liek putrā, visu vēl pavāra 1 minūti.Mērcei sakuļ saldo krējumu stingrās putās, pievienojot vaniļas cukuru un cukuru.Mērci pasniedz pie siltas vai atdzesētas zemeņu putras.
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Vistas gaļas kotletes saldajā krējumā

Vistas gaļas kotletes saldajā krējumā

Deserti

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas