Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Salāti Nicas salāti

Nicas salāti

FOTO: Depositphotos.com

Kolekcijas: Veģetārās
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

4
porcijas
  • Tuncis savā sulā - 2 bundžiņas
  • Ar mizu vārīti kartupeļi - 250 g
  • Kāršu pupiņas - 300 g
  • Vārītas olas - 3
  • Tomāti - 200 g
  • Salātgalviņa
  • Baltvīna etiķis (vai citrona sula) - 6 ēd.kar
  • Sinepes - 1 tējkar
  • Olīveļļa - 5 ēd.kar
  • Ķiploks - 1 daiviņa
  • Olīvas - 50 g
  • Anšovu filejas - 4
  • Sāls, malti melnie pipari
  • Buljons - 125 ml (no kubiņiem)
  • Pētersīļa lapas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

50 min.
  1. Notīra kartupeļus, sagriež plānās šķēlēs. Uzkarsē buljonu un pārlej kartupeļiem, atstāj uz 1 stundu.
  2. Pupiņas sagriež 2-3 daļās un vāra sālītā ūdenī 15 min. Atdzesē ar aukstu ūdens strūklu, notecina.
  3. Katru olu sagriež 6 daivās, tomātus - 4 daļās (ja ķiršu tomātiņi, tad uz pusēm), saplucina salātus.
  4. Sajauc etiķi, sāli, piparus, sinepes, elļu. Sagriež pētersīli un pievieno mērcei.
  5. No bundžas izņem tunča gabaliņus un sadala mazākos. Notīra ķiploku, pārgriež uz pusēm un ierīvē salātu trauku. Tajā saliek visas sastāvdaļas,pievieno olīvas, anšovus, sajauc.
  6. Pārlej mērci un sajauc.
  7. Lai gan klasiskie Nicas salāti tiek gatavoti ar tunci, ne sliktāks variants ir salāti ar lasi. Tāpat var izmēģināt tunci savā sulā aizstāt ar tunci eļļā.
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Samarkandas plovs

Samarkandas plovs

Salāti

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas