Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Uzkodas Aknu pastēte egona gaumē

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Jaunlopa aknas 1 kg
  • Cauraugusi cūkgaļa (vēlams pavēdere) 300 g
  • Žāvēts speķis 200 g
  • Svaigi sīpoli 2. gab
  • Lauru lapas 2-4
  • Garšvielas - sāls, pipari
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

90 min.
  1. Atsevišķos katlos vāra vidēji lielos gabalos sagrieztas aknas, cūkgaļu un speķi.
  2. Aknām un cūkgaļai katlos ieliek pa vienam veselam sīpolam, 1-2 lauru lapas un pieber nedaudz garšvielas.
  3. Speķi vāra vienu pašu bez garšvielām.
  4. Kad visas sastāvdaļas izvārītas, tās izņem no katliem, sagriež malšanai.
  5. No buljoniem, kas izveidojušies vārīšanas procesā, izņem sīpolus un lauru lapas. Aknu un cūkgaļas buljonus salej kopā, lai sanāktu aptuveni 400 g.
  6. Samaltās aknas, gaļu un speķi katlā sajauc ar buljonu, nedaudz maisot karsē, tad liek trauciņos un glabā ledusskapī.
  7. Pastēti, kas netiks ēsta uzreiz, iesaldē. To var atkausēt, kad nepieciešams.
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Gurķi korejiešu gaumē

Gurķi korejiešu gaumē

Uzkodas

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas