Kabači dārzeņu maisījumā un tomātu sulā

Sastāvdaļas

  • Jaunie kabači - 1 kg
  • Eļļa - 100 ml
  • Dārzeņu maisījums
  • Burkāni - 600 g
  • Sīpoli - 100 g
  • Selerijas sakne - 80 g
  • Pētersīļasakne - 80 g
  • Eļļa - 25-30 ml
  • Sāls, pipari
  • Zaļumi (dilles, selerija, pētersīļi)
  • Tomātu marinādei
  • Tomātu sula - 1 l (vislabāk - svaigi spiesta)
  • Etiķis - 100 ml
  • Sāls - 30 g
  • Cukurs - 50 g
  • Malta paprika - 1 ēd.karote
  • Smaržīgie pipari - 12 graudiņi

Pagatavošana

60 min.
  1. Dārzeņu maisījumam sagriež saknes un sīpolus. Apcep eļļā katru atsevišķi, pēc tam sajauc kopā, pievieno sasmalcinātus zaļumus, sāli, piparus.
  2. Sajauc marinādi - tomātu sulu, etiķi, sāli, cukuru - un uz mazas uguns vāra 15 min. Pievieno garšvielas un vāra vēl 1 min.
  3. Kabačus sagriež ripās 2-3 cm biezumā, apcep eļļā.
  4. Burkās liek kārtām kabačus un dārzeņu maisījumu, pārlej tomātu marinādi. Burkas sterilizē ~80 min. (1 l burkas)
  5. Minētais daudzums paredzēts divām 1l burkām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konservējumi


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi