Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Ogu kēksiņi

FOTO: Janis Rainis

Kolekcijas: Veģetārās
Porcija paredzēta 12 kēksiņiem. Ja gribās saldākus, pievieno veselu glāzi cukura.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1.75 glāze/s miltu
  • 1 ēd. k. cepampulvera
  • 1/2 tējk. sāls
  • 120-150 g sviesta
  • 1/2 glāze/s cukura
  • 1 ola
  • 3/4 glāze/s piena
  • 1 glāze/s ogu pēc izvēles (saldētas vai svaigas)
  • Nedaudz vaniļas vai kādas citas esences - pēc patikas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

40 min.
  1. Sajauc sviestu ar cukuru, tad pievieno olu. Kad cukurs izšķīdis, pielej klāt pienu un samaisa.
  2. Otrā bļodā sajauc sausās sastāvdaļas - miltus, cepamo pulveri un sāli.
  3. Šķidro masu ielej miltu bļodā un sajauc, bet ne pārāk ilgi. Tad pievieno ogas. Ja ogas ir saldētas, tās nedaudz apvārta miltos, lai mīkla neiekrāsojas.
  4. Mīklu liek kēksu formā. Virsiņas var apkaisīt ar cukuru. . Cep 200 grādos 25 minūtes.

    Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Vienkāršā mājas baltmaize

Vienkāršā mājas baltmaize

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas