Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Cepeškrāsnī cepti briseles kāposti un citi dārzeņi ar Parmezāna sieru

2009. gada 31. jūlijs
Foto: Depositphotos
Pagatavošana
25 min
1. Burkānus un kartupeļus nomazgā, notīra mizas un sagriež gabaliņos. Jaunos kartupeļus var atstāt ar visu mizu.
2. Briseles kāpostiem nogriež cieto kātiņu un sausās lapas, un katru pārgriež uz pusēm ( izņemot ja tie ir ļoti mazi).
3. Dārzeņus liek lielā pusdziļā cepešpannā . Visu apslaka ar citronu sulu, pārkaisa ar sāli un nedaudz melnajiem pipariem. Pārlej ar olīveļļu un no 2 pannas pusēm uzmanīgi pielej ap 150 g ūdens, lai tas nenoskalotu eļļu.
4. Cep 200 C ap 45-60 minūtēm, pēc 1/2 stundas izņemot no cepeškrāsns un apgriežot ar karoti/dakšu dārzeņus, kas gatavi.
5. Gatavi briseles kāposti ir ar brūni kraukšķigu miziņu un ķartupeļiem un burkāniem arī vajadzētu būt brūniem.
6. Pasniedz pārkaisot ar sarīvētu parmezānas sieru, ja vēlas. Pagatavotie dārzeņi labi garšos kopā ar gaļu.
7. Mums visiem garšoja, arī bērni apēda briseles kāpostus, ko vārītā veidā nevarējām iemānīt.
8. Labu apetīti!
Uz augšu