Sākums > Receptes > Deserti

Citāds baltmaizes pudiņš

2005. gada 29. aprīlis
Foto: Ina Fominova
Pagatavošana
60 min
1. Klaipu baltmaizes, bet var arī apkaltušus maizes galiņus, sakaltušas bulciņas, cepumus,vafeles izmērcē pienā, bet var arī ūdenī tad ļoti spēcīgi nospiež un kārtīgi samīca. Pievieno 2 olas, paciņu vanilīna un smalki sagrieztus ābolus. Ābolu vietā var likt žāvētus ābolus, plūmes, aprikozes, rozīnes, bet, ja nav nekādu augļu, esmu masā iemaisījusi arī skābāku ievārījumu. Atkarībā no tā, cik skābus augļus pievienojam, jāliek cukurs. Jāņem vērā, ka āboli cepoties kļūs skābāki. Masai jābūt stipri saldai. Ja iegūtā masa ir pasķidra, pievienojam sauju miltu vai mannas graudus tā, lai iegūtu bieza krējuma konsistenci. Lej cepamajā formā, virsū ik pa gabalam iesprauž sviesta vai nesālīta margarīna piciņas un liek cepties. Cep apmēram stundu un 10-20 minūtes. Karsts sacepums ir vēl pamīksts un ēdams ar kīseli, bet atdzisušu to var griezt škēlēs. Šis sacepums katru reizi sanāk savādāks, bet bērni, dzirdot, ka cepšu sacepumu, katru reizi gavilē.
Uz augšu