Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Deserti Citāds baltmaizes pudiņš

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Klaips baltmaizes
  • 2 olas
  • ½ l piena
  • Paciņa vanilīna cukura
  • Cukurs 150-300 g
  • 100 g miltu vai mannas
  • 3 āboli
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

60 min.
  1. Klaipu baltmaizes, bet var arī apkaltušus maizes galiņus, sakaltušas bulciņas, cepumus,vafeles izmērcē pienā, bet var arī ūdenī tad ļoti spēcīgi nospiež un kārtīgi samīca. Pievieno 2 olas, paciņu vanilīna un smalki sagrieztus ābolus. Ābolu vietā var likt žāvētus ābolus, plūmes, aprikozes, rozīnes, bet, ja nav nekādu augļu, esmu masā iemaisījusi arī skābāku ievārījumu. Atkarībā no tā, cik skābus augļus pievienojam, jāliek cukurs. Jāņem vērā, ka āboli cepoties kļūs skābāki. Masai jābūt stipri saldai. Ja iegūtā masa ir pasķidra, pievienojam sauju miltu vai mannas graudus tā, lai iegūtu bieza krējuma konsistenci. Lej cepamajā formā, virsū ik pa gabalam iesprauž sviesta vai nesālīta margarīna piciņas un liek cepties. Cep apmēram stundu un 10-20 minūtes. Karsts sacepums ir vēl pamīksts un ēdams ar kīseli, bet atdzisušu to var griezt škēlēs. Šis sacepums katru reizi sanāk savādāks, bet bērni, dzirdot, ka cepšu sacepumu, katru reizi gavilē.
Receptes.lv Iesaka

Deserti

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas