Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Cūkgaļas un speķa rulete

2009. gada 28. jūlijs
Foto: ģirts māskis
Pagatavošana
90 min
1. Ādas vāra kamēr tās paliek mīkstas;
2. Tikmēr samaļ speķi proporcijās 1 kg speķis / 1,2 kg ādas;
3. Kad ādas gatavas tās samaļ un visu samaisa kā kotlešu masu, pievienojot sāli, piparus, ķimenes, olu, rīvētu sieru (nav obligāti);
4. Veido klaipiņus tos iesienot marlē un apsienot ar diegu lai iegūst formu;
5. Liek vārīties buljonā kur vārījās ādas un pievieno lauru lapas, ja nepieciešams pielej ūdeni, lai apsedz klaipiņus;
6. Vāra 20 - 30 minūtes atkarībā no klaipiņu lieluma;
7. Izņem klaipiņus un liek tos zem viegla sloga, kamēr stāv zem sloga ik pa brīdim nolej sakrājušos buljonu;
8. Kad klaipiņi atdzisuši, liek tos ledusskapī ar visu slogu;
9. No rīta iztin, griež šķēlēs un pasniedz uz maizes vai kā atsevišķu uzkodu;
10. Labu apetīti!
Uz augšu