Gailenes marinādē

Sastāvdaļas

  • 1 kg gaileņu
  • 1 glāze etiķa
  • 1 /3 glāze ūdens
  • 1 ēd. k. sāls
  • 1 tējk. cukura
  • 5 smaržīgie pipari
  • Lauru lapa
  • 3 krustnagliņas
  • Kanēļa standziņa

Pagatavošana

60 min.
  1. Sēnes notīra, lielākām nogriež kātiņus.
  2. Notīrītās sēnes liek katlā, pārlej ar ūdeni un uzvāra. Pieber sāli un uz lēnas uguns vāra 20 min. Ja vārīšanas laikā rodas putas, tās nosmeļ.
  3. Pēc tam sēnes saber caurdurī un notecina. 4) Katlā lej ūdeni ar etiķi un uzvāra. Pievieno sēnes un garšvielas, vāra uz lēnas uguns 20-30 min., strauji atdzesē.
  4. Atdzisušās sēnes liek burciņās tā, lai marināde noklāj virsējās sēnes.
  5. Ja sēnēm vēlas asāku un neparastāku garšu, marinādei var pievienot dažas ripiņas čilli (bez sēklām).
  6. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konservējumi


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi