Zemeņogu sīrups

2009. gada 3. jūlijs
Foto: Gunta
Pagatavošana
60 min
1. Vislabāk sīrupa gatavošanu sākt vakarā, jo pats process ilgst apmēram 24 stundas. Uz katriem 2 litriem zemeņu liek 1 ēd.karoti citronskābes un 1 litru vārīta ūdens (vēl karstu). Atstāj ievilkties līdz nākamajam rītam. No rīta nolej sulu citā traukā, bet zemenēm no jauna pievieno citronskābi un ūdeni tādā pašā daudzumā. Vakarā atkal nolej no zemenēm izveidojušos sulu.
2. Nolietai sulai pieber cukuru - uz katru litru sulas 300 - 350 g. Liek vārīties, nosmeļ putas, karstu lej pudelēs.
3. No 1 l zemeņu iegūst 1,3 l sīrupa.
Uz augšu