Aveņu plātsmaize

Sastāvdaļas

  • 50 g rauga
  • 2 glāzes miltu
  • 200 g sviesta
  • 50 g cukura
  • 200 -300g aveņu
  • 1 glāze cukura avenēm
  • Sāls pēc garšas

Pagatavošana

30 min.
  1. Raugu iejauc izsijātos miltos, pievieno cukuru, sāli, sviestu, vai eļļu un mīca tik ilgi, kamēr iegūst viendabīgu masu, kas nelīpst pie rokām. Mīklu pārsedz ar audumu, noliek siltā vietā. Mīklu izveltnē, pārsmērē ar izkausētu sviestu un pārklāj ar biezu aveņu kārtu. Avenes pārkaisa ar cukuru. Cep cepeškrāsnī 170 °C temperatūrā, apmēram 30 min .

Komentāri

Jana Jakovļeva 2009. gada 21. jūnijs 15:41
Super-puper plātsmaize, viegli gatavojama, un ļooooti garšīga...!!!! Iesaku pamēgināt ;)

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konditoreja un maize


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi