Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Strūdele ar ābolu pildījumu

Strūdele ar ābolu pildījumu

FOTO: Depositphotos.com

Kolekcijas: Veģetārās
Ja paliek pāri pildījums, to var izmantot kā zapti pie pankūkām!
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1 iepakojums saldētās bezrauga kārtainās mīklas
  • 5 āboli
  • 1 sauja rozīņu vai žāv. plūmju
  • 1 glāze/s cukura
  • 1/2 citrona sula
  • 1 tējk. kanēļa
  • 1 ola
  • 2 ēd. k. rīvmaizes
  • 1/2 glāze/s ūdens
  • Mandeļu skaidiņas
  • Pūdercukurs
  • Cepampapīrs
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

45 min.
  1. No viena dzeltenās krāsas iepakojuma (tajā ir 4 mīklas plāksnītes) sanāks trīs 15 x 20 cm lielas strūdelītes.
  2. Mīklas plāksnītes atdala vienu no otras un liek uz gludas virsmas, lai sasilst istabas temperatūrā. Pa to laiku sagatavo pildījumu.
  3. Ābolus nomizo, izņem serdi un sagriež gabaliņos. Ja nav rozīņu, tās var aizvietot ar žāvētām plūmēm - arī tās sagriež.
  4. Nelielā katliņā (man ir 0,8 l ) ielej pusglāzi ūdens, ieber ābolus (plūmes), rozīnes, izspiesto citrona sulu, cukuru. Dažas minūtes pavāra uz nelielas uguns, kamēr āboli sāk izšķīst. Noņem katliņu no uguns. Pievieno kanēli un iemaisa rīvmaizi.
  5. Uz pannas izklāj cepampapīru. Mazliet izrullē mīklu. Uz tās vienā malā liek vārīto ābolu masu, tas glīti aizrullē ciet. Apsmērē ar olu un parkaisa ar mandeļu skaidiņām.
    Var veidot vienu lielu strūdeli vai vairākas nelielas.
  6. Sakarsētā krāsnī cep 200 grādos 30 min.
  7. Gatavu pārkaisa ar pūdercukuru, sagriež šķēlēs un pasniedz karstu ar saldējuma bumbiņu.
    Lieliski garšo arī auksta.

    Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Kartupeļu un maltās gaļas sacepums

Kartupeļu un maltās gaļas sacepums

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas