Indijas riekstu kūciņas ar karameli

5 1

Sastāvdaļas

  • 100 grami miltu
  • 100 grami cukura
  • 110 grami brūnā cukura
  • ½ tējkarote cepamā pulvera
  • ¼ tējkarote sāls
  • 2 olas
  • 50 grami sakapātu sālītu Indijas riekstu
  • ***
  • GARNITŪRA
  • 50 grami sakapātu sālītu Indijas riekstu
  • 55 grami brūnā cukura
  • 2 ēdamkarotes kausēta sviesta
  • 4.5 tējkarotes 35% saldā krējuma

Pagatavošana

40 min.
  1. Bļodā iesijā miltus un cepampulveri, pievieno abu veidu cukuru un sāli. Samaisi. Sakul olas, pievieno tās sausajai masai un samaisi, kamēr viss ir savilcies kopā. Pievieno kapātos riekstus un samaisi vēlreiz. Ar sviestu iezied pannu (nav svarīgi, vai tā ir apaļa vai kantaina) un ieklāj mīklu. Cep pie 180 grādiem, 20-25 min., līdz kūka atlec, kad to mazliet piespiež.
  2. Kamēr kūka cepas, sagatavo garnitūru: Saliec visas četras sastāvdaļas bļodiņā un samaisi. Kad kūka ir gatava, izņem to no plīts. Pārklāj tās virsmu ar garnitūru. Vai nu ieliec kūku zem broilera, vai arī lieto pavāra lodlampu, lai garnitūru sakarsētu līdz burbuļošanai. Abos gadījumos uzmanīgi, jo tā momentā var arī piedegt.
  3. Kad kūka ir atdzisusi, sagriez to gabaliņos.
  4. PIEZĪME: Te ir vajadzīgi grauzdēti un sālīti Indijas rieksti, jēlie nederēs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize