Sākums > Receptes > Deserti

Dzērveņu bučas

2009. gada 7. aprīlis
Foto: ilze v
Pagatavošana
40 min
1. Atdala olu baltumus no dzeltenumiem, bezē pagatavošanai būs nepieciešami tikai olu baltumi,
2. Kafijas dzirnaviņās cukuru samaļ pūdercukurā,
3. Olu baltumus samaļ stingrās, blīvās putās,
4. Pūdercukuru samaisa ar stingri sakulto olu baltumu masu. Masu iepilda kulinarijas maisiņā,
5. Uz pannas uzklāj cepampapīru un uz tā izspiež aptuveni divlatnieka lieluma olbaltuma mīklas plācenišus,
6. Liek pannu krāsnī, cep apmeram 15 minūtes 200 grādu tempertūrā. Cepumi ir gatavi kad iekrāsojas maigā krēmkrāsā,
7. Kāmēr cepumi atdziest, udens peldē izkausē šokolādi,
8. Izkausēto šokoladi uzklāj plānā kārtiņā uz katra cepumiņa, un ''uzlimē'' pāris dzērvenes.
9. Dzērveņu skābums un melnā šokolāde neitralizē bezē saldumu, rezultatā iegūst - skabeni rugteni- saldās dzērveņu buciņas ;]
Uz augšu