Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Sirdsmīļais cīsiņš

2005. gada 27. aprīlis
Foto: Rita Prane
Pagatavošana
30 min
1. Sagatavo kartupeļus. Vienādus apaļus kartupeļus nomizo un vāri gandrīz līdz gatavībai (viducītis drīkst palikt nedaudz ciets). Apvārītajiem kartupeļiem uzmanīgi ar nazi izgriez vidū caurumu apmēram cīsiņa lielumā.
2. Sagatavo cīsiņus. Cīsiņus pārgriez uz pusēm, katrai pusītei četrās daļās iešķeļot galus gandrīz līdz vidum.
3. Cep un pasniedz. Iešķeltos cīsiņus uzmanīgi ieliec kartupeļos izgrieztajā caurumā. Kārto tos uz ar ietaukotu cepampapīru pārklatas cepamplāts vai uz restītēm. Katru kartupeli pārsmērē ar sakultu olu. Cep karstā cepeškrāsnī apmēram 8 minūtes, kamēr kartupeļi kļūst zeltaini. Pasniedz karstus ar svaigiem salātiem.
Uz augšu