Bakalaura cīsiņš

2005. gada 27. aprīlis
Foto: Rita Prane
Pagatavošana
35 min
1. Vāri kartupeļus. Kartupeļus nomizo un vāri diezgan stiprā sālsūdenī līdz gatavībai. Kad gatavi, saspied vēl karstus ar dārzeņu spiedi vai kartupeļu stampu. Atdzesē. Ar mikseri vai blenderi piekul klāt olas. Kartupeļu masai jābūt stingrai un vijīgai bez kunkuļiem.
2. Sagatavo cīsiņus. Ar asu nazi cīsiņu uzmanīgi sagriez spirālē, atstarpes starp griezumiem - ne vairāk par 5 mm. Saliec sagriezto spirālcīsiņu riņķī, galus saspraužot ar koka irbulīti.
3. Liec kopā. Spirālcīsiņu riņķīšus liec uz ietaukotas cepamplāts, pa vidu riņķim liec kartupeļu masu, lai veidojas kalniņš. Katram kalniņam virsotnē izveido iedobumu, kurā ieliec tējkaroti majonēzes. Virsū uzliec apaļu tomāta šķēli.
4. Cep un pasniedz.
5. Bakalaura cīsiņus liec karstā cepeškrāsnī uz vidējā plaukta un cep 10-15 minūtes, kamēr kartupeļu masa stingra un cīsiņi skaisti apbrūnējuši. Gatavus pārkaisi ar svaigiem kapātiem zaļumiem. Pasniedz ar zaļo mērci.
Uz augšu