Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Olu nūdeles ar tīģergarnelēm vīna mērcē

2009. gada 2. janvāris
Foto: ilze priede
Pagatavošana
1 min
1. Garneles noloba,iegriež muguras līniju un iztīra muguras zarnu.Mazliet apsāla.
2. Uz pannas karstā olīveļļā liek garneļu galvas un čaulas, smalki sagrieztus sīpolus un ķiplokus. Apcep uz lēnas uguns lai no čaulām izdalās sula, pasāla un pievieno čilli.Sautē 10 min. un pievieno baltvīnu, safrānu un provansas garšvielas, turpina sautēt uz lēnas uguns 10 min..Tomātus smalki sagriež.
3. Uzmanīgi no sautējuma izlasa ārā garneļu čaulas un galvas. Pievieno sagrieztos tomātus un turpina sautēt 5 min.. Nobeigumā pievieno garneles un sasmalcinātus pētersīļus un pēc 3 min. mērce gatava. Galneles pievienu īsi pirms nobeiguma, jo tās ātri paliek cietas.
4. Novāra olu nūdeles un mērci pārlej pāri. Ļauj
5. bļodā mazliet ievilkties makaronos.Sāli sautēšanas procesā katrs pieliek pēc vēlmes.
Uz augšu