Sākums > Receptes > Deserti

Rupjmaizes kārtojums

2008. gada 14. novembris
Foto: Shutterstock.com
Ļoti klasisks, latvisks un gards rupjmaizes deserts ar ievārījumu un putukrējumu.
Daudzums paredzēts 4 vai 5 cilvēku ģimenei, ja vajag mazāk var ņemt pusi no sastāvdaļām.
Pagatavošana
140 min
1. Rupjmaizi izkaltē cepeškrāsnī un mazliet apgrauzdē (mēs kaltējam groziņā uz krāsns), pēc tam sasmalcina virtuves kombainā vai izmanto blenderi, var arī sarīvēt.
2. Sakuļ saldo krējumu ar cukuru un vaniļas cukuru - iegūst putukrējumu.
3. Deserta traukos, glāzēs kārto saldo ēdienu: liek rupjmaizi, brūkleņu ievārījumu un putukrējumu. Rotā ar svaigām ogām - brūklenēm vai dzērvenēm. Ja nav brūkleņu ievārījuma var izmantot arī dzērveņu-ābolu ievārījumu.
Var likt arī vienā lielā traukā un porcionēt pēc tam, bet šādi glītāk.
4. Ļauj garšām vismaz 2 stundas ievilkties.

Lai labi garšo!
Foto: Publicitātes
Uz augšu