Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Deserti Rupjmaizes kārtojums

Rupjmaizes kārtojums

FOTO: Shutterstock.com

Ļoti klasisks, latvisks un gards rupjmaizes deserts ar ievārījumu un putukrējumu.
Daudzums paredzēts 4 vai 5 cilvēku ģimenei, ja vajag mazāk var ņemt pusi no sastāvdaļām.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

4
porcijas
  • 500 g rupjmaize
  • 1 l saldā krējuma
  • 300-500 ml brūkleņu ievārījums
  • 5 ēd. k. cukura
  • 1-2 tējk. vaniļas cukurs
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

140 min.
  1. Rupjmaizi izkaltē cepeškrāsnī un mazliet apgrauzdē (mēs kaltējam groziņā uz krāsns), pēc tam sasmalcina virtuves kombainā vai izmanto blenderi, var arī sarīvēt.
  2. Sakuļ saldo krējumu ar cukuru un vaniļas cukuru - iegūst putukrējumu.
  3. Deserta traukos, glāzēs kārto saldo ēdienu: liek rupjmaizi, brūkleņu ievārījumu un putukrējumu. Rotā ar svaigām ogām - brūklenēm vai dzērvenēm. Ja nav brūkleņu ievārījuma var izmantot arī dzērveņu-ābolu ievārījumu.
    Var likt arī vienā lielā traukā un porcionēt pēc tam, bet šādi glītāk.
  4. Ļauj garšām vismaz 2 stundas ievilkties.

    Lai labi garšo!
    Ļauj garšām vismaz 2 stundas ievilkties.

Lai labi garšo!

    FOTO: Publicitātes

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Gurķu rullīši ar krēmsieru

Gurķu rullīši ar krēmsieru

Deserti

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas