Ļoti klasisks, latvisks un gards rupjmaizes deserts ar ievārījumu un putukrējumu.
Daudzums paredzēts 4 vai 5 cilvēku ģimenei, ja vajag mazāk var ņemt pusi no sastāvdaļām.
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
4
porcijas
500grupjmaize
1lsaldā krējuma
300-500mlbrūkleņu ievārījums
5ēd. k.cukura
1-2tējk.vaniļas cukurs
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
140 min.
Rupjmaizi izkaltē cepeškrāsnī un mazliet apgrauzdē (mēs kaltējam groziņā uz krāsns), pēc tam sasmalcina virtuves kombainā vai izmanto blenderi, var arī sarīvēt.
Sakuļ saldo krējumu ar cukuru un vaniļas cukuru - iegūst putukrējumu.
Deserta traukos, glāzēs kārto saldo ēdienu: liek rupjmaizi, brūkleņu ievārījumu un putukrējumu. Rotā ar svaigām ogām - brūklenēm vai dzērvenēm. Ja nav brūkleņu ievārījuma var izmantot arī dzērveņu-ābolu ievārījumu.
Var likt arī vienā lielā traukā un porcionēt pēc tam, bet šādi glītāk.