Sākums > Receptes > Brokastis

Karamelizēto banānu pankūkas

2008. gada 1. novembris
Foto: Depositphotos
Ierastas pankūkas ar gardu, karamelizētu banānu :)
Pagatavošana
40 min
1. Lai pagatavotu pankūku mīklu vidēja izmēra traukā samaisa miltus ar olu.
2. Pievieno pienu, lai iegūtu viendabīgu masu. Pievieno vēl mazliet piena, ja nepieciešams.
3. Uzkarsē vidēja izmēra cepamo pannu. Pannā ielej nedaudz cepamās eļļas.
4. Cep un griež riņķī pankūkas kamēr tās ir zeltainā krāsā. Un izcep visas :)
5. Karamelizētajiem banāniem - vidēja izmēra cepamajā pannā un vidējā temperatūrā izkausē sviestu un cep banānus.
6. Pievieno banāniem cukuru un cep ~ 2 minūtes kamēr banāni ir zeltaini.
7. Pievieno banāniem saldo krējumu un ceo vēl ~ 1 minūti.
8. Uzservē pankūkas lielā šķīvī un ieloka pa vidu karamelizētos banānus.
9. Papildus:
10. - Pa virsu var uzkaisīt pūdercukuru.
11. - Ja garšo kanēlis tad banāniem cepot vai kopā ar pūdercukuru var pievienot to.
12. Papildus versija:
13. Pankūkas var apcept mazliet mazāk, ietīt tajās banānu masu un uz neilgu brīdi iešaut cepeškrāsnī (~ 220 grādos). Sanāks banānu rullīši.
14. Ja nav cepeškrāsns- var izlīdzēties ar vēlreiz nelielu apcepšanu pannā, kopā ar ietītajiem banāniem. Bet jāuzmanās, lai neceptu pārāk ilgi un pankūkas nezaudētu "irdenumu".
15. Labu apetīti!
Uz augšu