Zandarta veltnīši vīna želejā

Sastāvdaļas

  • Zandarta fileja - 400 g
  • Lašu fileja - 200 g
  • Baltmaize - 40 g
  • Saldais krējums - 60 g
  • Ola
  • Pipari, sāls
  • Pētersīļa sakne - 20 g
  • Sīpoli - 20 g
  • Burkāni - 20 g
  • Baltais sausais vīns - 200 g
  • 2 olas baltumi
  • Želatīns - 40 g
  • Zaļumi - 50 g citrons

Pagatavošana

1 min.
  1. Zandarta fileju sagriež garenos porciju gabalos - vienu vai divus uz porciju. Zandarta filejas gabalus pārziež ar laša malto masu un satin veltnīšos. Veltnīšus liek tvaikojamā katliņā vienu pie otra, pielej nedaudz zivju buljona vai ūdens, pieliek garšsaknes un garšvielas, pielej vīnu un tvaiko apmēram 15 - 20 min. Gatavus zivju veltnīšus atdzesē.
  2. No zivju buljona un uzbriedināta želatīna (pārlej ar aukstu ūdeni 1:5) gatavo želeju. Želeju dzidrina ar olas baltumu. Zivju veltnīšus liek formītēs un pārlej ar želeju, atdzesē aukstuma skapī. Zivju veltnīšus želejā pasniedz ar citronu šķēlītēm.
  3. Laša maltā masa. Lasi un saldajā krējumā izmērcētu baltmaizi 2 reizes samaļ gaļas malējā. Pieliek garšvielas - sāli, smalkos baltos piparus, muskatriekstu. Pievieno olas un masu labi saputo.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Uzkodas


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi