Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Kokosriekstu kūka

Kokosriekstu kūka

FOTO: Tamāra Kļauza in Bonsi

Paldies, Receptes.lv lietotājam par iesūtīto receptes foto!
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 5 olas
  • 250 g sviesta
  • 250 g miltu
  • 250 g kokosriekstu skaidiņas
  • 200 g cukura
  • 1 glāze piena
  • Sausā rauga (cepampulveris?)
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

60 min.
  1. Sakuļ olu dzeltenumus ar cukuru.
  2. Tad pievieno sviestu, kad masa sakulta viendabīgi, tad sāk lēnām pievienot miltus (nelikt visus uzreiz bet pa druskai!), pamīšus pievienojot pienu. Tad kokosriekstu skaidiņas (mazliet atstāt dekorēšanai!) un raugu.
  3. Beigās iecilā ar lāpstiņu sakultus olu baltumus.
  4. Cep 180° apmēram stundu, taču tas atkarīgs no krāsns. Drošības labad pārbauda ar koka irbulīti vai gatava. ;)
  5. Kad kūka gatava un mazliet atdzisusi, tad ar cukurūdeni nosmērē kūkas virsmu un tad pārber ar atlikušajām kokosriekstu skaidiņām. Starpcitu, gribētāji var pievienot kūkai arī šokolādes skaidiņas! Tad sanāk vēl gardāk. :p
  6. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Burkānu kūka ar krēmu un ievārījumu

Burkānu kūka ar krēmu un ievārījumu

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas
KOMERCINFORMĀCIJA