Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Vista marinēta kokosrieksta pienā

2008. gada 26. augusts
Foto: Tamāra Kļauza in Bonsi
Pagatavošana
20 min
1. Sagriezt vistas fileju ne īpaši mazos gabaliņos.
2. Bļodā ielikt 4 vai vairāk karotes kokosrieksta piena (es lieku uz aci, lai var labi visu iemaisīt), pustejkarotīti kanēļa, koriandra un mazliet melno piparu. Visu iemaisīt un tad pievienot vistas gabaliņus, kārtīgi visu samaisot. Noslēgt trauku un ielikt uz vismaz 2 stundām ledusskapī (es parasti sagatavoju vakarā vai agri no rīta un ļauju marinēties vairākas stundas, ik pa laikam visu apmaisot, lai gan tas nav noteicošais).
3. Sakult olu ar sāli. Tad ņemt vistas gabaliņus pa vienam un apviļāt miltos, tad olā un visbeidzot rīvmaizē. Cept gabaliņus no abām pusēm uz pannas karstā eļā tā lai tie nesaķep savā starpā (var arī tos sadurt uz iesmiem un tad vārīt karstā eļļā, bet tad tiek patērēta stipri vairāk eļļa!). Apzeltītus likt šķīvī, kur ir virtuves papīra dvielis, lai liekā eļļa uzsūcas un tad likt traukā, kuru liks galdā.
4. Vistai klāt pasniegt dārzeņus un mērcīti pēc izvēles. Es gatavoju vienu dikti vienkāršu. Tomātus, sīpolu, sāli, majonēzi, krējumu sakult ar blenderi. Gatavs!
5. Mani draugi ir traki šīs vistas dēļ, jo kokosrieksta garša ir īpaša un maz pievienotais sāls (tikai olā!) to īpaši izceļ. Mazliet ķēpīga ir tā katra gabaliņa apviļāšana, bet garša ir to vērta un ticu, ka retais no jūsu draugiem ko tādu būs ēdis. ;)
Uz augšu