Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Kartupeļu un gaļas sautējums grieķu gaumē

2005. gada 11. aprīlis
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
1 min
1. 2 sīpolus un ķiploku daiviņas notīra, sīpolus sagriež, ķiplokus izspiež caur spiedi. Timiānam atdala lapiņas. Marinādei katlā lej rislingu, tam pievieno sīpolus, ķiploku sulu, timiānu, lauru lapas, piparu graudus.
2. Gaļu noskalo, sagriež gabaliņos un liek uz nakti marinādē.
3. Palikušos sīpolus notīra, sagriež ripiņās. Kartupeļus notīra un sagriež 4-6 daļās. Burkānu notīra un ar puravu sagriež ripiņās. Dārzeņus un gaļu liek izmērcētā māla podā, pārkaisa ar sāli un maltiem pipariem.
4. Visu pārlej ar palikušo marinādi, podam uzliek vāku un sautē 2 stundas 180 grādu temperatūrā.
Uz augšu