Žāvētas zivs zupa

3 1

Sastāvdaļas

  • 2 žāvēta zivis (skumbrija) ar garšvielām, iepakojumā
  • 5 -6 vidēji lieli kartupeļi
  • 1 burkāns
  • 1 sīpols
  • Dilles
  • Garšvielas

Pagatavošana

30 min.
  1. Katlā ielejam ūdeni, ieliekam žāvēto zivi (es ņemu skumbriju, kas ir vakuma iepakojumā, ar garšvielām, zivs izskatās tādā kā atvērtā veidā) notīrītu sīpolu, lauru lapas un apaļos piparus. Vāra līdz zivs sāk atdalīties no ādas.
  2. Pa to laiku jau nomizoti un sagriezti kartupeļi un srīvēts burkāns.
  3. Kad zivs sākusi atdalīties no ādas, to nokāš zitā traukā un buljonu liek atpakaļ vārīties, kur liekam iekšā kartupeļus un burkānus. Sīpolu var mest ārā. Pievienojam arī garšvielas pēc garšas - sāli, piparus, vegetu u.c.
  4. Zivi uzmanīgi atdala no ādas, ja ir izņem asakas un sadala gabaliņos, kas nav sadalījusies un liek atkapakļ katlā. Vāra kamēr kartupeļi mīksti. Beigās pieliek sasmalcinātas dilles. Pasniedzot pieliek krējumu.
  5. ņammmmmmm......

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Zupas