Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Uzkodas Olas majonēzes želejā

Olas majonēzes želejā

FOTO: Daina Lapi

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1 neliels burkāns
  • Puse sarkanas paprikas
  • 4 ēdamkarotes konservētu zaļo zirnīšu
  • 8 ēdamkarotes mazu marinētu šampinjonu
  • 200 g «Spilvas» rasola majonēzes
  • 100 g jogurta
  • 2 tējkarotes mārrutku
  • Sāls
  • Baltie pipari
  • Šķipsniņa cukura
  • 3 tējkarotes želatīna
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

10 min.
  1. Burkānu sagriež mazos kubiciņos, 5 minūtes blanšē sālsūdenī, tad pārlej ar aukstu un notecina. Arī papriku sagriež mazos kubiciņos. Lielākus šampinjonus pārgriež uz pusēm. Majonēzi sajauc ar jogurtu, mārrutkiem, pēc garšas pievieno sāli, baltos piparus, cukuru, iemaisa sagrieztos dārzeņus, zaļos zirnīšus, sēnes. Izmērcētu želatīnu uzkarsē, izšķīdina un iemaisa masā. Kad masa sāk jau stingt, daļu no tās liek četros piemērotas formas trauciņos, kas izklāti ar pārtikas plēvi. Var iztikt arī bez plēves, bet tad želejas no trauciņiem būs grūti izņemt. Virs trauciņos ieliktās masas liek pa olai, pārklāj ar pārpalikušo masu. Ledusskapī sastindzina, vislabāk līdz nākamajam rītam. No trauciņiem izgāž uz salātlapām, noņem plēves.
  2. www.spilva.lv
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Svaigi salāti ar auksti kūpinātu tunci, turku zirņiem

Svaigi salāti ar auksti kūpinātu tunci, turku zirņiem

Uzkodas

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas