Rubika kubiks

2005. gada 16. aprīlis
Foto: Rita Prane
Pagatavošana
1 min
1. Sagatavo malto gaļu. Uz smalkās rīves sarīvē kartupeli, burkānu un sīpolu. Pievieno malto gaļu, olu un garšvielas. Rūpīgi izmaisi un izklapē - samīcīto masu vairākkārt ņem ārā no trauka, kurā mīci, un ar spēku met atpakaļ. Gatavo masu sadali 4 daļās.
2. Gatavo pildījumu. Katram cīsiņam nogriez apaļās sānu malas, veidojot stienīšus apmēram 1x1 cm diametrā. Sieru sagriez 8 stienīšos - apmēram cīsiņu stienīšu garumā un apmēram 1x1 cm diametrā.
3. Veido ēdienu. Cīsiņus un sieru liec vienu uz otra šādā secībā: vispirms cīsiņš, tam virsū siers, blakus siers, tam virsū cīsiņš. Vienai porcijai ir paredzēti divi cīsiņi un divi siera stienīši. Malto gaļu izklāj uz dēlīša un pa vidu liec sagatavotos daudzstāvu cīsiņsierus. Uzmanīgi pārliec pāri pildījumam malto gaļu, raugoties, lai nekur nepaliek caurumi. Maltās gaļas savienojuma vietas rūpīgi izlīdzini, lai cepot tās neatveras vaļā. Cep un pasniedz.
4. Sagatavoto maltās gaļas gareno kubiku liec karstā pannā palielā eļļas daudzumā un cep uz vidējas uguns, ik pēc pusotras minūtes pagriežot veidojumu uz nākamo malu.
5. Pasniedz gan karstu, gan atdzesētu, sagrieztu šķēlēs kā uzkodu.
Uz augšu