Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Cūkgaļas cepetis ar melnajām plūmēm

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 2 kg cūkas muguras gabala bez kauliņiem
  • 250 g melno plūmju bez kauliņiem
  • 1 liels ābols
  • 1 citrona sula
  • Sāls, baltie pipari
  • 60 g kausēta sviesta
  • 25 l karsta liellopu gaļas buljona
  • 1 ēd. k. jāņogu želejas
  • 3 ēd. k. citronu sulas
  • 4 ēd. k. sakulta saldā krējuma
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

60 min.
  1. Plūmes sagriež plānās strēmelītēs, notīra ābolu un sagriež kubiņos – visu samaisa kopā ar citrona sulu.
  2. Cūkgaļu horizontāli iegriež, lai izveidotos kabatiņa un no iekšpuses apsāla un sapiparo. Piepilda ar sagatavoto maisījumu un aizšuj. Apsāla un appiparo no ārpuses.
  3. Kausētajā sviestā apcep gaļu no abām pusēm, aplej ar buljonu. Traukam uzliek vāciņu un uz 30 min. liek 180 °C cepeškrāsnī. Tad izņem no krāsns un ļaut 10 min. pastāvēt. Izņem diegus un sagriež apm. 1 cm biezās šķēlēs.
  4. Kamēr tiek taisīta mērce, gaļu noliek siltā vietā. Noņem no buljona taukus un vēl drusku pavāra, tad pievieno želeju, citronu sulu un putukrējumu.
  5. Kārto gaļas šķēles uz šķīvja un pārlej ar mērci.

    Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Mandeļu kēksiņi

Mandeļu kēksiņi

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas