Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Cūkgaļas cepetis ar melnajām plūmēm

2005. gada 12. aprīlis
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
60 min
1. Plūmes sagriež plānās strēmelītēs, notīra ābolu un sagriež kubiņos – visu samaisa kopā ar citrona sulu.
2. Cūkgaļu horizontāli iegriež, lai izveidotos kabatiņa un no iekšpuses apsāla un sapiparo. Piepilda ar sagatavoto maisījumu un aizšuj. Apsāla un appiparo no ārpuses.
3. Kausētajā sviestā apcep gaļu no abām pusēm, aplej ar buljonu. Traukam uzliek vāciņu un uz 30 min. liek 180 °C cepeškrāsnī. Tad izņem no krāsns un ļaut 10 min. pastāvēt. Izņem diegus un sagriež apm. 1 cm biezās šķēlēs.
4. Kamēr tiek taisīta mērce, gaļu noliek siltā vietā. Noņem no buljona taukus un vēl drusku pavāra, tad pievieno želeju, citronu sulu un putukrējumu.
5. Kārto gaļas šķēles uz šķīvja un pārlej ar mērci.

Labu apetīti!
Uz augšu