Nenormāli garšīgā,ekonomiskā un vienkāršā torte-garšos ikvienam

4 1

Sastāvdaļas

  • Saldi,čEtrkantaini,Labi,GAršīgi cepumi 4 - 5 paciņas
  • 0.5 paciņas 0,5 % biezpiena
  • Putukrējums rozā paciņā(nav latviešu ražojums)-uz paciņas nofotografēts putukrējums un zemenes 400 gr
  • 3 ēdamkarotes cukurs
  • ½ tējkarote vaniļas cukurs
  • Skābena zapte,piemēram,brūkleņu,dzēveņu, bet vislabākā ir mazo,dzelteno plūmīšu zapte apmēram 75 grami
  • Marmelāde-200 grami(jo krāsaināk,jo labāk)
  • Dabīgās kafijas krūze atdzisusi,bez cukura un bez biezumiem
  • Garnējumam-ziemā der mandarīni,banāni,marmelāde
  • Vasarā var likt zemenes,avenes,banānus,marmelādi
  • Kas garšo,to var likt

Pagatavošana

1 min.
  1. Nav tik sarežģīti,cik izklausās un izskatās!!!Ja ir tusiņš bērniem vai vārda diena un negribas neko BAIGO taisīt,bet tā lai ciemiņi nepārstāj Tevi slavēt,tad šī ir ideāla torte.Es 1 rezi uztaisīju un nākamreiz ciemiņi pieteica,lai atkal būtu šī torte un tā lai būtu ar ko paņemt līdzi uz mājām.Garšo pat tiem,kas nav saldummīļi baigie.Sanāk daudz lētāk un garšīgāk nekā pirkt veikalā.
  2. Saputo ar mikseri putukrējumu,cukuru un vaniļas cukuru vineveidīgā,tumīgā masā!!!
  3. Pieliec klāt biezpienu un vēlreiz saputo,lai ir tāda bieza,ķepīga masa-tā,lai no karotes nekrīt nost,ja karoti apgriež otrādāk!!!
  4. Paņem sacepuma trauku ar dziļām malām,ieklāj folliju tā,lai spīdīgā puse būtu ar skatu pret Tevi,un follija malas apgriez,lai nelien pāri trauka malai.
  5. Iemērcē cepumus kafijā un liec pirmo kārtu klāt vienu pie otra!
  6. Pārsmērē kārtu ar putukrējuma masu,ko sataisīji pirmajā punktā,bet tā,lai nav baigi biezā kārta,jo vajadzēs vēl 3 kārtas likt.
  7. Sagriez marmelādi mazos gabaliņos un saliec virs putukrējuma,bet liec to marmelādi ļoti reti-tā,lai nav kārtā-ar lielām atstarpēm-it kā izkaisi.
  8. Atkal cepumus mērcē kafijā un liec virsū nākamo kārtu.
  9. Sasmērē ar putukrējumu tāpat kā iepriekš.
  10. Smērē ar ievārījumu.
  11. Atkal liec cepumus izmērcētus kafijā.
  12. Vēl 1 kārta ar putukrējumu.
  13. Atkal "izmētā" marmelādi.
  14. Liekam pēdējo kārtu ar izmērcētiem cepumiem.
  15. Liekam putukrējuma pārpalikumu un izsmērējam vienmērīgi pa visu virsu.
  16. Garnējam pēc izdomas un vēlmēm.
  17. Atliekam uz vismaz 12 stundām (ideāli uz 24 stundām)ledusskapī,lai ievelkas visas sastāvdaļas viena otrā.
  18. Mmm,labu apetīti...Un apetīte būs visiem patiešām laba...Garantēju...

Komentāri

Inga 2012. gada 3. aprīlis 20:29
Paldies par ideju, gatavoju šodien omītei 90.dz.dienā ;) Liku banānus un persikus, krēmu gatavoju no biezpiena, iebiezinātā piena un jogurta. Bija ok, tikai diezgan saldi. Rīt varbūt būs gardāk, vēl nebija lāgā izmirkusi.
Maira 2010. gada 2. jūnijs 10:54
Sanāca ļoti garšīga, liela torte. Paldies autorei. Tikai biezpiens ir jāiecilā putukrējumā, nevis jāieputo, jo tad putukrējums atsulosies (varbūt, ka autores putukrējums, kurš ir no augu taukiem, nē, to nemāku teikt). Pēdējai kārtai pa virsu uzpilināju kondensēto pienu ar cukuru, kuram viss garnējums labi lipa klāt. Pirmajā reizē, visas kārtas mērcēju kafijā, bet otrajā reizē, kad sanāca garšīgāk - daudz garšīgāk,tikai 1. un 4.kārtu (uz 200ml ūdens 3 tējk. kafijas ), pārējās 3,5%pienā. Samaksas samazinās, ja pirksiet sveramos Selgas cepumiņus. Un pēc 36 stundām torte bija vēl garšīgāka, garšas bija dikti labi sajaukušās. Iesaku visiem pamēģināt!
Edgars Butāns 2010. gada 16. aprīlis 12:33
Nenormāla varbūt, tikai ne ekonomiska!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize