Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Zupas Tomātu biezzupa

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 50 gr sviesta
  • 1 ēd.karote olīveļļa
  • 2 sīpoli – smalki sagriezti
  • Timiāns
  • Baziliks
  • 1 maza lauru lapa
  • 3 ķiploku daiviņas – smalki sagrieztas
  • 1 kg tomāti – sagriezti mazos gabaliņos
  • 2 ēd.karotes tomātu pastas
  • 1 ēd.karote cukura (var nelikt)
  • 1 bundža ar tomātiem savā sulā – tos es sagriežu, jau liekot klāt
  • 150 ml ūdens
  • 200 ml tomātu sula (to, kas paliek pāri no tomātiem savā sulā)
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

1 min.
  1. Sviestu, olīveļļu, sīpolus, ķiplokus, timiānu un lauru lapu liek karsēties katliņā ar vāku. Karsē apmēram kādas 5-6min, kamēr sīpols paliek caurspīdīgs. Tad pievieno tomātus, tomātus savā sulā (tikai tomātus), tomātu pastu un cukuru. Uz lēnas uguns vāra kādas 5minūtes, bez vāka. Tad pievieno ūdeni, tomātu sulu. Kad sāk vārīties, nogriež mazāku uguni. Pēc 30 -45 min. noņem no plīts, lai atdziest. Kad ir atdzisis, izkāš caur sietu. Pirms pasniegšanas uzsilda un apber ar smalki sagriestu baziliku un svaigi samaltiem pipariem. Sāli pievieno pēc patikas.
  2. Nu kaut kā tā. Visas sastavdaļas protams var variēt pēc savas patikšanas. Es piemēram nelieku lauru lapu, jo nepatīk tās garša, bet lieku vairāk sīpolus un ķiplokus, lai ir kreftīgāk. Tiem, kas mīl asākus ēdienus, var pievienot čili pipariņu asumam.  .
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Gulaša zupa ungāru gaumē

Gulaša zupa ungāru gaumē

Zupas

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas