Sākums > Receptes > Zupas

Tomātu biezzupa

2008. gada 28. marts
Foto: Sphynx
Pagatavošana
1 min
1. Sviestu, olīveļļu, sīpolus, ķiplokus, timiānu un lauru lapu liek karsēties katliņā ar vāku. Karsē apmēram kādas 5-6min, kamēr sīpols paliek caurspīdīgs. Tad pievieno tomātus, tomātus savā sulā (tikai tomātus), tomātu pastu un cukuru. Uz lēnas uguns vāra kādas 5minūtes, bez vāka. Tad pievieno ūdeni, tomātu sulu. Kad sāk vārīties, nogriež mazāku uguni. Pēc 30 -45 min. noņem no plīts, lai atdziest. Kad ir atdzisis, izkāš caur sietu. Pirms pasniegšanas uzsilda un apber ar smalki sagriestu baziliku un svaigi samaltiem pipariem. Sāli pievieno pēc patikas.
2. Nu kaut kā tā. Visas sastavdaļas protams var variēt pēc savas patikšanas. Es piemēram nelieku lauru lapu, jo nepatīk tās garša, bet lieku vairāk sīpolus un ķiplokus, lai ir kreftīgāk. Tiem, kas mīl asākus ēdienus, var pievienot čili pipariņu asumam.  .
Uz augšu