Mājas pastēte

2008. gada 1. maijs
Foto: Liāna
Pagatavošana
30 min
1. Uz pannas uzkarsē taukvielas un apcep rupji sagrieztus sīpolus un ķiplokus (līdz tie kļūst caurspīdīgi).
2. Pievieno aknas, sirsniņas un kuņģīšus, apcep, tad uzliek vāku un sautē kādas 10 min.
3. Pielej alkoholu, ļauj iztvaikot, atkal vāku virsū un sautē kādas 10min.
4. Kad noņem no uguns, sapiparo un pasāli (sāli daudz nevajag, jo alkohols un ķiploki paveiks brīnumus :))
5. Padzesē, sablenderē- gatavs.
6. Ļoti labi garšo arī siltā veidā, uzziežot uz rudzu maizes un uzgriežot sīpolu riņķīšus!
7. Ja nav sirsniņu vai kuņģīšu, var iztikt bez tiem. Var jau taisīt tikai no aknām (vai tikai no kuņģīšiem, tikai tad vajadzētu vairāk traukvielu un kādu buljonu klāt, lai vieglāk sakult pastēti)
Uz augšu