1. Vairākkārt noskalotus miežu putraimus liek verdošā ūdenī un vāra, līdz tie gandrīz mīksti, noņem katlu no uguns. Kurzemes skābputru gatavojot, daļu ūdens var aizstāt ar pienu (100 g).
2. Karstā putrā ar ēdamkaroti uzmanīgi liek stingras konsistences rūgušpienu. Nemaisa! Rūgušpienam sarecot, rodas kunkuļi.
3. Pēc tam putru liek siltā vietā un ieskābē (1-2 dienas), tad liek vēsumā.
4. Skābputrai pirms pasniegšanas pievieno kējumu, kefīru vai paniņas. Ja vēlas, pēc garšas var pievienot sāli.
5. Skābputru lej krūzītēs vai bļodiņās un pasniedz launagā ar sviestmaizēm vai pusdienās, vakariņās ar siļķi un vārītiem kartupeļiem vai vārītiem pelēkajiem zirņiem, zirņu pikām.
Labu apetīti!

Foto: Publicitātes