Sākums > Receptes > Uzkodas

Mājas siers no lauku piena

2008. gada 27. janvāris
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
60 min
1. Pienu ielej katlā un karsē, sakulj olas un vienmērīgi ielej karstajā pienā, to maisot. Var pielikt ķimenes, dilles, vienlaicīgi ar olām. kad piens uzkarsis tik tālu, ka sāk virmot, tūlīt metīs pirmo burbuli, tad pielej jau mazā ūdens daudzumā šķīdinātu citronskābi un ļoti lēnām maisa, līdz saiet kamolā (ne pārslās pie straujas maisīšanas), un parādās dzidras suliņas. Tad šo masu lej uz marles, aši nolej sulas un liek zem sloga. Slogs var būt neliels - tad siers būs sulīgāks. Kad sulas pilnībā notecējušas (pēc ~ 1h), sieru izņem no marles, liek uz lēzena trauka un tad ieberzē ar sāli.
2. Lai izdodas un labi garšo!
3. Man iedeva šādu recepti, kuru es pats pārbaudīju, un esmu ļoti gandarīs!
Uz augšu