Mājas siers no lauku piena

4 1

Sastāvdaļas

  • - 8 litri piens
  • - 2 olas
  • - 2 deserta karotes citronskābe

Pagatavošana

60 min.
  1. Pienu ielej katlā un karsē, sakulj olas un vienmērīgi ielej karstajā pienā, to maisot. Var pielikt ķimenes, dilles, vienlaicīgi ar olām. kad piens uzkarsis tik tālu, ka sāk virmot, tūlīt metīs pirmo burbuli, tad pielej jau mazā ūdens daudzumā šķīdinātu citronskābi un ļoti lēnām maisa, līdz saiet kamolā (ne pārslās pie straujas maisīšanas), un parādās dzidras suliņas. Tad šo masu lej uz marles, aši nolej sulas un liek zem sloga. Slogs var būt neliels - tad siers būs sulīgāks. Kad sulas pilnībā notecējušas (pēc ~ 1h), sieru izņem no marles, liek uz lēzena trauka un tad ieberzē ar sāli.
  2. Lai izdodas un labi garšo!
  3. Man iedeva šādu recepti, kuru es pats pārbaudīju, un esmu ļoti gandarīs!

Komentāri

Linda 2016. gada 15. jūlijs 17:13
Nesanaca :(
Valdis 2015. gada 29. oktobris 20:28
gadījās ka 3 litri sarūgst burkā, izdomāju sieru uzmo4it Rugushpienu katlā + 2paciņas biezpiena+2 sakultas olas+ daltētas dilles+ kaltēti drupināti ķiploki un vēl citi kaltzaļumi,karseju un zem sloga Finālā sanāca tīri neko Isti nevarēja nogriezt mazliet drupans bet garšoja labi
Daiga 2015. gada 13. oktobris 10:34
Ļoti vienkārsa recepte. Taisīju 1.reizi un nesapratu īsti ,kāpēc jāliek citronskābe? Bet sanāca garšīgi. Pievienoju vēl sāli un ķimenes un atstāju ledusskapī uz pāris stundiņām,lai nostāvas.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Uzkodas