Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Svaigu burkānu kēkss (carrot cake)

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 4 olas
  • 2 (apmēram pa 150 g) tases cukura
  • 2 tases rupji rīvētu svaigu burkānu (apmēram 2-3)
  • 1 tase valriekstu gabaliņu
  • 3 tases miltu ar cepjamo pulveri (ja ir parastie milti, pievieno 1 tējkaroti sodas un 1 tējkaroti cepjamā pulvera)
  • 1 tase labas eļļas
  • 1 paciņa vaniļas, 1 tējkarote kanēļa un/vai maltu krustnagliņu
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

30 min.
  1. mīklu gatavo ar mikseri - var sakult atsevišķi olas dzeltenumus un cukuru un pēc tam olas baltumus, ko sajauc kopā un pievieno eļļu miltus, ar rupjo rīvi rīvētus burkānus un galabiņos salauztus valriekstus un citas garšvielas.
  2. mīklai jābūt biezai bet "līstošai",lai to var ieliet ietaukotā veidnē. ja tā šķiet par biezu, var pievienot eļļu.
  3. cep 200 grādos apmēram 1 stundu vai drusku vairāk, ja ātri sāk palikt brūna, var pārklāt ar alumīnija foliju, jo iekšā vēl var būt nepieciešams cept. To pārbauda ar koka irbulīti vai kā vēlas.
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Karbonāde alus mīklā

Karbonāde alus mīklā

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas
KOMERCINFORMĀCIJA