Brieža gaļas cepetis

Sastāvdaļas

  • Brieža gaļas šķiņķis 2 - 3 kg
  • Ķiploks 1 gb
  • Sāls, pipari
  • Garšvielas pēc izvēles
  • Plastikāta maisu cepšanai (lielo izmēru)
  • Skābais krējums 200 g
  • Brūkleņu ievārījums

Pagatavošana

180 min.
  1. ņem gaļu, sadursta ar šauru nazi un dūrienu vietās iebāž ķiploka daiviņas
  2. sajauc sāli ar pipariem, un garšvielām
  3. gaļas gabalu rūpīgi ierīvē no visām pusēm ar pagatavoto garšvielu maisījumu
  4. gaļu liek iekšā cepamajā maisā, kārtīgi nosien, vienu no maisa stūriem nogriež, apmēram 1 cm platumā
  5. maisu ar gaļu liek uz cepešpannas, ar nogriezto galu uz augšu, apmēram 70 - 80 grādu temperatūrai uz 10 h
  6. gaļu ņem ārā, griež gabalos, var apbrūnināt uz pannas
  7. cepšanas laikā radušos šķidrumu izmanto mērces pagatavošanai pievienojot skābo krējumu.
  8. Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem un brūkleņu ievārījumu!

Komentāri

Dārta 2014. gada 30. janvāris 22:26
Ja cep 70 - 80 grādu temperatūra, tad tiešām 8 - 10 stundas!
Arta 2011. gada 7. novembris 14:48
Vai tiešām uz 10 h ieliek cepties!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi