Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Dārzeņu sautējums itāļu gaumē

2007. gada 26. novembris
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
60 min
1. Dārzeņus nomazgā. Fenheļa sīpolu sagriež plānās šķēlītēs, bet lapas izmanto sautējuma rotāšanai. Cigoriņus, burkānus, selerijas un puravu sagriež šķēlēs, pusi kāposta sagriež plānās strēmelēs.
2. Katlā uzkarsē sālsūdeni. Visus dārzeņus pēc kārtas vāra 2. min. Ar putukaroti izņem no katla, noskalo aukstā ūdenī un sietā notecina.
3. Speķi sagriež strēmelēs. Sautējuma katlā uzkarsē olīveļļu, tajā apgrauzdē speķi. Tad pievieno spiedē sasmalcinātu ķiploku. Speķi izņem no katla.
4. Citā katlā uzkarsē 2l buljona. Sautējuma katlā liek kārtās dārzeņus. Katru kārtu apber ar rīvētu Monterigo sieru un pārliek ar piciņām ķiploku masas. Apslacina ar olīveļļu un bagātīgi uzkaisa maltus piparus.
5. Dārzeņiem pārlej gaļas buljonu un uzkaisa atlikušo sieru. Katlam uzliek vāku un uz nelielas uguns vāra 30 min.
Uz augšu