Sākums > Receptes > Deserti

Cepta vista pildīta ar griķiem un aknām

2007. gada 23. novembris
Foto: Inese Šīmane
Pagatavošana
70 min
1. Griķus vāra, līdz tie mīksti (apm. 20 min.).
2. Tikmēr sagriež smalki sīpolu, apcep sviestā;
3. Sagriež nelielos kubiciņos speķi;
4. Vistu aknas sarriež un apcep sviestā.
5. Vistu iesmērē ar garšvielām, vietām sadursta ar nazi un dūrumu vietās ieliek pa ķiploku šķēlītei;
6. Griķus, sīpolus, speķi un aknas samaisa un pilda vistā;
7. Vistu aizšuj ciet krustdūrienā un kājas sasien kopā:)
8. Liek cepeškrāsnī uz režģa, apakšā liek paplāti.
9. Cep 180-220 grādos apmēram 50 minūtes
10. Nu ļoti garšīgi!!!
Uz augšu