Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Vīnes torte "zaher"

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Rūgtā šokolāde mīklai: 200 g, glazūrai: 250 g
  • Sviests: 200 g
  • Cukurs: 200 g
  • Olas: 8 gb
  • Kviešu milti: 150 g
  • Rieksti - mandeles (maltas): 50 g
  • Aprikožu ievārījums: 150 g
  • Pūdercukurs: 200 g
  • Ūdens: 125 ml
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

110 min.
  1. Lai pagatavotu mīklu, šokolādi izkausējiet. Sviestu sajauciet ar 150 g cukura. Olu dzeltenumus atdaliet no baltumiem, pievienojiet sviestu, šokolādi, izsijātus miltus un mandeles un kārtīgi samaisiet. Pievienojiet ar atlikušo cukuru sakultus olu baltumus. Lieciet mīklu ar pergamentu izklātā tortes formā, kas ieziesta ar sviestu, izlīdziniet un cepiet 50 min 180 oC. Gatavu biskvītu atdzesējiet un pārgrieziet horizontāli uz pusēm. Uz apakšējā biskvīta uzklājiet daļu ievārījuma, virsū lieciet otru biskvītu un arī to ieziediet ar ievārījumu. Pūdercukuru izšķīdiniet 125 g ūdens un uzvāriet, līdz veidojas sīrups. 200 g šokolādes sasmalciniet, izkausējiet sīrupā un atdzesējiet. Torti aplejiet ar iegūto masu un dekorējiet ar šokolādi. Pasniedziet.
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Sātīgie pelmeņi

Sātīgie pelmeņi

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas